Sider

18.8.11

NRKs valgkampsatsing

Så langt har NRK hatt to valgsendinger med debatt (på tv - dagsnytt 18 og lokalradio har jo holdt på siden lørdag).

Den første debatten, på tirsdag, var en debatt om debatten, altså hvordan vi skal debattere framover, heller enn en debatt om politikken de enkelte vil føre. En meta-debatt altså.

Den andre debatten, på NRK1 i kveld, var en debatt mellom fire ungdomspolitikere. De fikk fram noen skillelinjer mellom partiene som var representert, men i det de begynte å bli litt varme i trøya, så var den over. Etter ti minutter!

Så fulgte en duell mellom FrPs Carl I. Hagen og Venstres Ola Elvestuen - om posisjoner. Hagen vil bli ordfører, mens Venstre vil ha noen andre (hvem som helst?) Det var så vidt mulig å ane noen glimt av FrPs og Venstres uenigheter i politikken, men mest av alt var det tydelig at ingen av dem egentlig har myndighet til å dele ut noen posisjon som helst. På twitter ble det påstått at Fabian Stang vant den duellen - uten å delta. Han kom i hvert fall ikke dårligere ut av den.

Så NRK har altså satset på dette i år:
  • Meta-debatter om debatten
  • Debatt om posisjoner man ikke er i nærheten av
  • Paneldebatt som avsluttes før man egentlig har begynt

Hvis det skal fortsette slik, så tror jeg heller jeg finner meg noe annet å se på fram mot valget. At valgkampen kunne bli annerledes var jeg forberedt på, men at den skulle bli fraværende på statskanalen er tross alt litt overraskende...

Skal de få en sjanse til, mon tro?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar